Concert AlternoSfera – Articol scris de Alin

„ Vineri, 9 noiembrie, in Club S (fostul Subway 4), au poposit din nou moldovenii de la trupa AlternoSfera sa ne incante cu muzica lor. Ei au mai venit si la inceputul lunii martie, doar ca au cantat in clubul The Stage.

Trupa a ajuns in Bacau undeva pe la 12:50. Stiu asta pentru ca “din intamplare” m-am intalnit cu ei in centru, unde abia coborasera din dubita lor albastra cu remorca. Am vorbit cu ei, mi-au oferit autografe si le-am spus ca ne vom vedea seara la concert. Toate bune si frumoase!

Ajung seara la ora 19:30 (da, stiu a fost cam devreme, pe afis scria de la ora 21:00, dar nu m-am putut abtine sa nu fiu prezent la probele de sunet). Nu puteam patrunde in zona din fata a scenei, aceasta fiind izolata de draperii astfel incat nimeni sa nu-i vada. Dupa ora 20 si ceva, s-au retras si s-au lasat asteptati de fanii/fanele infocate care numarau minutele pana sa inceapa concertul. Personal, pot spune ca sunt multumit ca s-au dat bratari cu “AlternoSfera” si nu cu “www.subwaypub.com”, ca de obicei. A fost si un mini-shop al trupei unde se puteau achizitiona tricouri la pretul de 30 lei si noul album “Virgula” la 25 lei.

Asteptam si asteptam, timpul trecea, aproape toti erau nerabdatori. Erau si niste indivizi care parca au intrat pentru prima oara intr-un “club de roackeri” care “dansau” (numai ei stiau ce fac, defapt, eu nu il pot numi dans) pe orice fel de muzica rock/metal, inclusiv black metal si thrash metal. Ignorand toate acestea, trecuse de ora 22:00. Lumea incepea sa se agite: “cand incepe?”, “de ce nu mai incepe?”, “s-a intamplat ceva cu trupa?”, “s-au imbatat deja si nu mai pot concerta?”. Nu se intamplase nimic cu trupa, doar s-au lasat asteptati.

Intr-un final, au urcat pe scena in jurul orei 23:05. “In sfarsit!” a fost reactia publicului. Au inceput concertul cu o piesa de pe albumul “Visatori cu plumb in ochi”, si anume “Ne uneste, ne desparte”. Stand langa scena, am observat set-list-ul care avea 20 de piese. Numai 20 nu s-au cantat! Trupa a sarit peste cateva, au cantat mai mult piesele vechi si mai putin cele de pe noul album, care erau in set-list. Nu au lipsit piesele: “Ploine nu vin”, “Vreau sa-mi dai”, “Wamintirile”, “Visatori cu plumb in ochi”, “Avion”, “511” si “Flori de mai”. Concertul s-a terminat dupa ora 12:30 cu putin.

Sunt putin dezamagit din cauza intarzierii lor pe scena si din cauza faptului ca nu au respectat set-list-ul (desi chiar nu credeam ca vor canta chiar 20 de piese, deci era oarecum de asteptat), dar sunt foarte incantat de sonorizare care a fost aproape perfecta. S-a auzit fiecare instrument asa cum trebuie si cat trebuie iar versurile au fost inteligibile (deci chiar daca nu stiai versurile sa poti canta/tipa alaturi de ei, le puteai intelege cu usurinta).

In concluzie, a fost un concert destul de bun. Atmosfera a fost in stilul AlternoSfera, adica plina de viata si energie! ”

FacebookTumblr

You may also like...

1 Response

  1. Geo says:

    Cat noroc poti sa ai sa te intalnesti de doua ori cu cei de la alternosfera? 😐

Leave a Reply