Alaiul datinilor de iarnă – Bacău 2012

După cum am fost obișnuiți, pe data de 27 decembrie, în Bacău are loc Alaiul datinilor de iarnă, o „paradă” a tradițiilor unde oameni care țin cu adevărat la obiceiurile lor defilează pe centrul Bacăului impresionând de fiecare dată publicul băcăuan ce se adună cu mic cu mare an de an.

Anul acesta defilarea a început cu urșii din Dofteana și s-a încheiat cu urșii din Dărmănești, între timp trecând trupe de mascați, capre, etc. care mai de care mai împopoțonate și mai mândre de cine sunt de fapt îmbiate de aburii alcoolului, astfel că glumele și voia bună nu a încetat să apară, câțiva mascați mai curajoși făcând spectacol cu un umor pur românesc… (dacă ar fi să ne legăm și de pălăriile lor, pe lângă comportament, am ajunge puțin dincolo de limita bunului simț, iar cine a văzut știe și de ce, astfel că am fost nevoiți să mai reducem din rezoluția pozelor).

Dar să nu mai stăm la povești, vă lăsăm să admirați o mică galerie foto cu spectacolul și vă îndrumăm, dacă doriți mai multe poze, către pagina noastră de facebook.

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply