Concert Krypton 2 decembrie în The Stage

Iată că avem încă o cronică de concert din partea lui Alin (deci daca va fug ochii prin mulțimea de cuvinte pe el să-l bateți)

„Duminica, 2 decembrie 2012, a sosit si vremea celor de la Krypton sa cante in clubul “The Stage”. Nu a fost toata trupa, pentru ca a fost un concert UNPLUGGED, au venit insa doi membri din formatia veche: Eugen Mihaescu (chitara) si Gabi “Gurita” Nicolau (voce) alaturi de Lady In Black (Teo) la viola. Biletul a fost de 15 lei (normal) si 10 lei pentru elevi/studenti, un pret destul de mic pentru o asemenea trupa ce a influentat cu mult muzica romaneasca.

Pe la ora 19:30 mi-am facut si eu aparitia in Stage. Era pustiu, prezenti fiind doar angajatii si Krypton, alaturi de organizatori. Dupa 5 minute, Gurita, Eugen si Teo au urcat pe scena pentru probele de sunet. Eugen avea o chitara electro-acustica, de un ros incredibil de intens, cu un sound excelent. Teo avea parul roscat, si se asorta perfect cu chitara lui Eugen si detinea asupra ei o viola in forma de S, neagra. In timpul probelor de sunet, Krypton au facut si niste glume, demonstrand ca varsta nu conteaza incat sa te mai si distrezi putin, dand o alta atmosfera locului si facandu-te sa te simti mai bine.

Dupa probele de sunet, Eugen a venit la mine si la prietenii mei (2) si ne-a spus: “Imi pareti cunoscuti..Ne-am intalnit si aseara in Suceava? Parca va cunosc de undeva..” Raspunsul meu a fost: “Nu cred, e prima data cand va vad si imi face mare placere!” si am batut un apropo: “Va saluta Vraciu'”, acesta fiind cel ce a facut un super show de stand-up comedy in seara precedenta cand Krypton au sustinut concertul la Suceava. Dupa asta ne-a urat “Bine ati venit!”. Eu am cerut de la fiecare autografe, iar in acest timp am avut ocazia sa si talmacim putin. Intrebarea lui Gurita a fost: “Cati ani aveti?”. Cand a primit raspunsuri de 15 si 16 ani, a ramas uimit si a spus: “Si voi stiti de Krypton? De unde ati auzit de Krypton”. Raspunsul meu a fost sincer, de la Vraciu’, iar cel al unei prietene a fost: “De la mama”, iar un alt prieten auzise de la mine. Evident, am completat ca mai sunt si tineri care mai asculta muzica buna. Spunandu-i ca ascult numai piesele de pe albumele de la sfarsitul anilor ’80 si inceputul anilor ’90, Gurita a suras, semn ca il multumise cele auzite.

Concertul a inceput pe la 21:10. Nu am cuvinte ce sa spun, sala era “plina”, aproximativ 20 de persoane, fara sa luam in calcul si trupa. Asta a fost dezamagitor… In schimb, sonorizarea a fost excelenta, totul (atat instrumental cat si vocal) auzindu-se foarte clar. Concertul a avut si o pauza in jur de 15 minute. Din piesele cantate, nu au lipsit piese precum: “Fara teama”, “Intr-o zi”, “Incearca sa crezi”, “Sunt doar un nor”, “Pozitia de drepti”, “Mici si mari”, “Ma prefac in ploi”, “Iti mai aduci aminte”, “Am crezut in ochii tai” sau “Cheama-ma”.

Concertul s-a incheiat la ora 23:00, toti au ramas foarte multumiti si incantati de concert, unii au ramas si fara cuvinte (eu), a fost intr-adevar exceptional. Dupa ce au coborat de pe scena, m-am dus la ei si, asa cum spune si in piesa “Cheama-ma” (cu versurile de la refren: “Cheama-ma si eu voi veni/ Cheama-ma in fiecare zi”), i-am chemat sa mai vina la Bacau. Din fericire, raspunsul a fost unul positiv si chiar cu bonus. Krypton vor reveni in 2013, toata trupa in formula de aur!”

FacebookTumblr

You may also like...

2 Responses

  1. Paul Pista says:

    Faina cronica. Si sincer, sper sa mearga mai multa lume.
    Si la Magica (o trupa goth extrem de faina), au fost doar 15 persoane acum vreo 2 ani !!!

  2. Abaddon says:

    genial se merita \m/

Leave a Reply