Concert și interviu Pavel Stratan: „Eu…nu beu.”

După cum spuneam, aseară Pavel Stratan a susținut un concert în Maya Caffe care s-a sfârșit în jurul orei 23:45 și, așa cum am bănuit, atmosfera a fost una primitoare datorită invitatului special, dar și datorită gazdei care ne-a invitat la prăjituri, sandwich-uri, băuturi calde și reci, alcoolice și non-alcoolice; contra cost, bine-nțeles.
Astfel, deși concertul a fost anunțat pentru ora 21:00, a început la puțin timp după ora 22:00. Deși a fost o întârziere de o oră, a meritat pe deplin așteptarea. Ca de obicei, Pavel a început concertul cu o mică glumă de prin părțile nostre, și anume legată de bussiness-ul moldovenesc: „Moldoveanu’ crești struguri, fași jin, îl vindi șî banii-i bé!” A urmat prima melodie, „Luluța”, care i-a amuzat până și pe cei mai crispați dintre spectatori. În continuare au fost „Tipic moldovenesc”, „În sara asta”, „Tata meu” introdusă de cuvintele „tata meu… care nu mai e printre noi” și trăită intens, apoi „Du-Du”, „Tanti Nina”, „Tata la beci când o schimbat lăcata”, „Încă nu-nvățam pe-atunci la școală”, „Când s-o-nsurat băieții” în timpul căreia Pavel s-a oprit de câteva ori cerând publicului să fac liniște pentru a se putea concentra la versuri, „Când eram mi’tel”, „O schimbare”, „Nunta”, „Eu beu”, „Vasile, toarnă!”, „M-am născut de zâua mea” și încheind cu „Ghiță”.
O parte dintre melodii au fost cântate cu negativ, la celelalte piese Pavel preferând doar interpretarea vocală acompaniat de chitara sa. În jurul orei 23:00, a rugat publicul să-i ingăduie să ia o pauză pentru a-și mai relaxa vocea, fiind mai apoi asaltat de spectatori pentru a face poze împreună cu aceștia.
La finalul concertului, Pavel a fost de acord să-i luăm un interviu și anume următorul:

RADIO BLOO: Cum de ai venit în Bacău?
PAVEL STRATAN: Am venit la cererea publicului.
R.B.: Și ce părere ai de oraș, de locația în care ai susținut concertul?
P.S.: Toate concertele pe care le-am avut în Bacău au fost super! Și îmi place acest gen de concert pentru că publicul e mai aproape de mine decât să cânt într-o sală unde stai pe scenă. Aici parcă-i o familie… E… super!
R.B.: Ce face Cleopatra?
P.S.: Bine! La școală, învață foarte bine!
R.B.: Și Cezar?
P.S.: Cezar, la grădiniță. (zâmbește)
R.B.: Bravo! Să îți trăiască amândoi! Când aveți de gând să scoateți urmatorul album, tu, Cleopatra, sau amândoi?
P.S.: Cleopatra, acum, în primăvară scoate ceva nou; nu album, o piesă nouă. Iar Cezar în vară se lansează cu un album întreg.
R.B.: Și cum reușești să fii vedetă și, în același timp, un om cu picioarele pe pământ?
P.S.: Să fii cu picioarele pe pământ nu depinde de ce statut ai. Pur și simplu trebuie să fii… om!
R.B. Mă refer la faptul că sunt atât de multe vedete care și-o cam iau în cap, vorba românului, când ajung mai sus…
P.S.: Nu, eu nu pot să comentez despre altcineva… Am avut și am succes, dar n-am simțit schimbări. Și asta zic că-i bine pentru mine.
R.B.: Simțul umorului de unde l-ai moștenit?
P.S.: Mi-a plăcut întotdeauna ironia referitoare la băutură, cu toate că eu nu beu și nu fumez. Iarăși, îmi plac foarte mult jocurile de cuvinte.
R.B.: Deci tu nu bei?
P.S.: Nu, nu.
R.B.: Mulțumim pentru timpul acordat. La mai multe concerte!

(Articol realizat de Aiysha)

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply