Concert LOREDANA @ Teatrul de Vară

rsz_1concert-loredana-groza-iasiData: 4 aprilie 2013
Ora: 20.00
Locație: Teatrul de Vară Bacau
Durata evenimentului: două ore
Scopul evenimentului: divertisment, publicitate
Bilete disponibile: Casieria Teatrului de Vară Bacău, online pe Eventim și MyTicket
Informații si rezervări: 0734990902

 

Prețul unui bilet este de 125 lei pentru Categoria I, 100 lei pentru Categoria II și 75 lei pentru categoria III.

După cum bine știți, Loredana Groza este în turneul său în jurul țării și în Chișinău în scopul promovării noului său album, „Dragostea”. Cu ocazia acestui turneu, artista va concerta și în Bacău pe data de 4 aprilie, la Teatrul de Vară, acompaniată de taraful Agurida.
Acum câteva zile, fiind invitată la emisiunea PROTV-istă „Happy Hour”, Loredana ne-a vorbit despre respectivul turneu, despre cât de mult își dorește să se întoarcă în județul natal, dar și despre Iulian Canaf, semifinalistul din emisiunea-concurs „Vocea României”, sezonul II. Fiind și acesta invitat pe Happylica lui Măruță, acesta a mărturisit cât de mult a fost ajutat de artista-jurat în cariera sa. În final, au cântat împreună, iar Loredana ne anunță că și Canaf va apărea pe scenă cu ea pentru a încânta fanii cu vocea sa marcantă și plină de emoție. Despre seria de concerte, Loredana a declarat pe pagina sa de Facebook: “10 oraşe, 10 săli de concerte, 10 show-uri live alături de banda AGURIDA şi invitaţi de marcă plus multe surprize!!!”

LOREDANA
Debutul Loredanei Groza a avut loc în 1986, când aceasta avea 16 ani și participă la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia, unde câștigă „Marele Premiu”, fiind atunci cea mai tânără participantă și câștigătoare din istoria festivalului. Aparițiile la emisiunile la Radio și Televiziunea Română sunt tot mai frecvente. Apare într-o populară emisiune de varietăți realizată de Titus Munteanu. Începe seria înregistrărilor la Radio și Electrecord. Până în 1990 va imprima aproximativ 100 de piese care aparțin unor compozitori precum: Marius Țeicu, Adrian Enescu, Dan Beizadea, Marcel Dragomir, Jolt Kerestely, Mihai Pocorschi, Dani Constantin, Alexandru Simu, Aurel Manolache, Ion Cristinoiu, Mihai Grigoriu, Octav Firulescu, Cornel Fugaru, Mircea Drăgan ș.a.
În 1988, Loredana lansează primul său album, „Bună seara, iubito”. Inițial proiectul fusese gândit pentru o altă solistă. Adrian Enescu tocmai descoperise o fată care cânta rock, Sorina Moldvai, cu care a imprimat 6 piese ce au devenit materialul muzical pentru albumul care s-a numit “Bună seara, iubito”. Se întâmpla în 1986. De îndată ce proiectul a fost finalizat, Sorina a fugit din țară și înregistrările nu au mai ieșit pe piață. Un an mai târziu, Adrian Enescu o remarcă pe Loredana Groza. În luna martie, Loredana efectuează un turneu în Polonia cu Gabriel Cotabiță și formația Holograf. Loredana este interzisă pe postul național de televiziune (din acest an și până la evenimentele din decembrie 1989, Loredana apare foarte rar la Televiziunea Română, singurul canal TV de atunci).
Este lansată piesa „Bună seara, iubito!”, cântată în duet cu Ion Caramitru, care are un succes cu mult peste așteptări și este considerat cel mai celebru șlagăr al Loredanei. Piesa a fost interzisa șase luni, din cauza versurilor șocante, puternice, prea directe pentru acele vremuri.
În prezent, Loredana este, pe lângă cântăreață de muzică ușoară, și actriță, compozitoare, prezentatoare TV, autor, dansator, antrenoare în show-ul muzical Vocea României, precum și imaginea unor produse cosmetice.

IULIAN CANAF
În 1999, la 26 de ani, Iulian Canaf păşea în clubul Escape, situat pe străvechea stradă Lăpuşneanu din Iaşi, la parterul unui cinematograf dezafectat. Era un loc frecventat în general de studenţi arabi şi greci, mari iubitori de muzică live. Era o seară dedicată bluesului, iar după ce atmosfera s-a mai încins, unul dintre membrii trupei care concerta l-a chemat pe amicul Canaf pe scenă şi l-a provocat să cânte. Publicul a fost în delir. O nouă stea se năştea.
Dincolo de exuberanţa arătată pe scenă, ieşeanul Iulian Canaf duce un trai modest, în centrul căruia se situează familia şi bluesul, marile lui iubiri.
„Din cea mai «mare» sumă de bani câştigată din muzică mi-am permis să beau un pahar de coniac fin, să pufăi un trabuc cubanez şi să admir o măslină într-un pahar de Martini. Atât.”, IULIAN CANAF (2009)
În anul 2011, Canaf s-a înscris la Vocea României, unde a făcut-o pe Loredana să se îndragostească de el cu o versiune blues a piesei “Knockin’ On Heaven’s Door”. A fost cooptat în echipa ei și de-a lungul concursului a interpretat piese ca “Vagabondul vieții mele” – Gheorghe Dinică, “Sailing” – Rod Stewart și “Sunny” – James Brown. Canaf nu a ajuns până în finala Vocea României, dar show-ul i-a adus o popularitate uriașă și concerte constante în toată țara.

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply