Every can counts

programÎn data de 20 februarie 2013, colegiul nostru a avut ocazia de a participa la cea de-a opta ediție a Caravanei educaționale prin film cu mesaj ecologic ”Guerilla Verde”. Aceasta este prima caravană educațională prin film cu mesaj ecologic din România. După 3 ani de activitate, caravana a înregistrat 7 ediții, la care au participat peste 14.000 de persoane, elevi, profesori, presă și autorități, 100 de școli, 30 de licee și 14 universități din țară.

Alături de tineri și cadre didactice din alte cinci orașe din țară – Ploiești, Iași, Focșani, Buzău și București – am reușit să aflăm alte moduri de a colecta baterii și doze de aluminiu.

Așa am descoperit că doar 30% din dozele de aluminiu se reciclează, că în România se comercializează anual 40 de milioane de baterii, dintre care 85% ajung la groapa de gunoi, alterând solul și pânza freatică.

Obiectivul acestei ediții este implementarea programului de colectare selectivă a bateriilor cu ajutorul Asociației ECOTIC și ECOTIC BAT și a dozelor de aluminiu, prin campania Every Can Counts derulată în România de Asociația Non-Profit Alucro, în cât mai multe instituții de învățământ din țară. Cu alte cuvinte, campania promovează formarea deprinderilor în rândul elevilor în direcția colectării selective. De aceea, pe 22 martie are loc un concurs organizat de Guerilla Verde pe baza colectării de baterii și doze de aluminiu, la finalul căruia vor fi acordate și premii.

În acest sens, liceul nostru a început deja lupta împotriva poluării odată cu derularea proiectului ”O șansă în plus mediului – colectarea bateriilor uzate”, inițiat de doamna profesoară Vancea Alisa. Însă orice activitate de ecologizare poate fi un bun prilej de a conștientiza tinerii în vederea protejării lumii în care trăiesc.
Articol realizat de Theodora

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply