Helloween & Gamma Ray @ Arenele Romane, Bucuresti – 16.03.2013

65916_537267742972287_1406285736_n

Pe data de 16 martie 2013 au aterizat la Bucuresti si trupele Helloween si Gamma Ray, urmand sa concerteze la Arenele Romane, in cadrul turneului Hellish Rock Tour II. Cu putin dupa 18 :30, la Open Doors, fanii erau foarte nerabdatori sa-si asculte idolii intr-un concert ca de familie, pentru ce cele doua trupe nemtesti amintite mai sus au avut si au multe interferente, atat in muzica cat si cu membrii.

Foarte punctuali, la ora 20 :00 urca pe scena membrii trupei Shadowside, o trupa din Brazilia, care este « Specialguest » in cadrul acestui turneu. Plina de energie, solista vocala Dani Nolden a oferit publicului, in special barbatilor, “incalzirea” pentru marele show. Brazilienii au colaborat cu publicul, au aplaudat pe parcursul pieselor iar chitaristii isi puneau degetele sa danseze pe griff-ul chitarilor. Plini de energie. Publicul parea foarte incantat de aceasta trupa tanara, au primit-o cu drag si si-au luat “la revedere” intr-un mod zgomotos: aplauze, tipete si fluieraturi.

Dupa ce si-au strans echipamentul si dupa o scurta pauza, se aude intro-ul la piesa « Anywhere in the Galaxy ». Asta nu inseamna decat un singur lucru: adevaratul show era gata sa inceapa. Cei de la Gamma Ray au urcat pe scena si, evident, publicul era mult mai agitat ca la Shadowside. Cu 5 zile inainte de concert, Kai Hansen(Gamma Ray) si Andi Deris (Helloween) au anuntat pe pagina de facebook ca nu se simt prea bine si au anulat concertul din Istanbul. Dupa prima piesa, Kai anunta publicul ca are o problema cu gatul din cauza « vanturilor arctice care il fac sa sune mai mult cu vocea lui Lemmy (Motorhead) ». Dar asta nu prea conta, atata timp cat nu au anulat concertul iar el era chiar in fata fanilor, mai ales ca cei din primele randuri abia asteptau sa cante odata cu ei.

100_5494

Nemtii au fost plini de dinamism, umor si un devotament specific stilului abordat de ei. Dupa ce si-au prezentat si noul EP, cu piesa-titlu « Master of Confusion » si alta piesa « Empire of the Undead », au cantat si un cover de la Helloween: Future World, cu toate ca aceasta este compozitia lui Kai. Dupa ce au cantat “Future World”, piesa care le-a amintit poate unora ca mai urmeaza si trupa Helloween, baietii de la Gamma Ray si-au luat “la revedere” de la public cu “To the metal”, urmand sa fie aplaudati iar in cort se auzea scandandu-se: « Gamma Ray ! Gamma Ray ! »

Dupa ce echipamentul celor de la Gamma Ray a disparut din vizor, decorul a inceput sa se schimbe total, ca si cum sala era pregatita de Halloween. Deja o multime de fulare, bannere si steaguri misunau pe deasupra capetelor fanilor care strigau numele trupei, apoi incepeau sa cante: “Happy, Happy Halloween, Halloween, Halloween! Happy, Happy Halloween! O-oo-ooo!”.

Intro-ul piesei de pe noul album “Straight out of Hell” a dat startul adevaratului show: Nabataea! Cu toate ca albumul a fost lansat la inceputul anului, publicul stia destul de bine versurile pieselor de pe acest album, au cantat alaturi de Andi Deris pe tot parcursul concertului. Asa cum am precizat mai devreme, Andi a fost putin bolnav dar nu a lasat problemele lui sa se vada, stiind cum sa faca fata fiecarui specatol, exploatandu-si vocea la maxim si ascunzandu-si problemele de sanatate ca si cum nu ar fi patit nimic. A urmat o mica pauza pentru fani ca sa-si drege vocea intr-un solo de tobe absolut uimitor. Nici nu e de mirare, la ce arsenal are Dani Loble acolo.

100_5466Dupa ce au revenit pe scena restul trupei, au cantat « I’m Alive », « Straight out of hell » si o balada de pe albumul in curs de promovare numita « Hold me in your arms ». Dupa aceasta “relaxare”, a urmat o piesa care nu a fost cantata in turneu inainte ca Andi sa se imbolnaveasca cu cateva zile inainte de concert si anume “If I could fly”. La aceasta piesa a fost momentul de glorie pentru Romania pentru ca un fan (eu) i-a aruncat lui Andi un steag al Romaniei pe care scria “Helloween”. Tricolorul a fost purtat pe umerii chitaristului Sasha la solo, iar la refrenul piesei pe piciorul lui Andi, urmand ca pe parcursul restului concertului sa fie atarnat de tobele lui Dani. A urmat o piesa mai « heavy » pentru cei indragostiti : « Hell was made in heaven », apoi imnul « Power ». La bis Andi a pus fanilor intrebarea ironica: “Are you metal?”, iar fanii i-au oferit raspunsul: “Heavy Metal”. Dupa ce termina bis-ul cu “Dr. Stein”, Helloween paraseste scena pentru cateva clipe, iar la a doua reaparitie sosesc alaturi de Kai Hansen pentru un medley de piese ale trupei Helloween de cand era Michael Kiske vocalist: Halloween, How Many Tears si Heavy Metal (Is the law).
Si astfel s-a sfarsit o alta seara care a fost mult prea scurta. Atmosfera a fost surprinzator de placuta. Era si normal, la ce trupe au cantat in acea seara. Important este ca au promis ca vor reveni cat mai curand in Romania, “cea de-a doua casa” a lor, a spus-o Andi Deris intr-un interviu.Si pentru un final de concert absolute glorios, surpriza serii: “I WANT OUT” alaturi de trupa Gamma Ray. Doua chitari bass, patru solo si ritmice, acelasi set de tobe (Helloween, evident) in frunte cu vocea lui Deris si a lui Hansen au facut Arenele Romane sa rasune la propriu. (ARTICOL ȘI FOTOGRAFII: ALIN)

100_5733

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply