Alternative

Trezirea!
(Că tot a inceput şcoala…)
Hai să incepem acest an deschizând mai mult ochii la ce se întâmplă în jur, hai să nu ne mai lăsăm indobitociţi de toate ştirile superficiale difuzate de unele canale, hai să ne concentrăm la lucrurile cu adevărat importante, care ne sunt, de multe ori, ascunse de media!

Să începem cu ceva destul de însemnat. Ştiaţi, de exemplu, că s-au inventat maşinile care funcţionează “pe bază de apă”?

Mai exact, cu un generator ce separă hidrogenul de oxigenul din apă şi cu câteva modificări la motorul maşinii, doi BĂCĂUANI au reuşit să obţină un autovehicul ce nu poluează deloc (el consumând un amestec de apă, oţet şi o băutură răcoritoare). Dar, din cauza lipsei fondurilor, proiectul stagnează.

Cu o investiţie mai mică de 250 de euro şi cu câteva piese de la un fier de călcat şi de la o maşină de spălat, un arădean a reuşit să işi modifice autoturismul, ca să funcţioneze cu 40% apă.

Iar în urmă cu câţiva ani, Honda a lansat primul model de maşini ce funcţionează pe bază de hidrogen. Gazul se comportă mai mult ca o baterie decât ca un combustibil; nu se pierde dacă maşina nu este folosită şi durează doar câteva ore pentru a reîncărca “bateria”. Asta dacă ai cu ce.

95% din rezerva de hidrogen provine din combustibilii fosili, “iar procesul de extragere al acestui gaz nu este deloc unul eco”, afirmă specialiştii.

Aşadar, ce e de făcut?

Invenţiile există, dar unele nu vor fi aprobate (Sunt ele o ameninţare prea mare pentru industria petroliferă?).
Momentan, putem doar să ne informăm.

 

Honda FCX Clarity

 

C.S.I.

FacebookTumblr

You may also like...

2 Responses

  1. Anonim says:

    Si stiai ca daca ai un rezervor cu hidrogen in spate e ca si cum te-ai plimba cu o bomba in spinare ?

Leave a Reply