Concert Bucovina @Pub S

Pe data de 21 decembrie a ajuns in Bacau trupa de “folc hevi blec” Bucovina. Concertul, sustinut in Pub S, face parte din turneul de lansare al celui de-al doilea album, numit “Sub Stele”, lansat la inceputul lui noiembrie, anul acesta.

Dezmatul a inceput cu putin dupa ora 23:00. “Spune tu, vant” (prima piesa atat din setlist cat si din tracklist-ul albumului proaspat lansat) a facut atmosfera incredibila. A inceput usor si incet, incet, s-a ajuns la un galop ce a determinal publicul la headbang si putin mosh-pit, asa de incalzire. Surprinzator a fost faptul ca desi a fost piesa noua, lumea stia versurile. Apoi au urmat niste cantece mai vechi de pe primul album “Ceasul aducerii aminte”: “Strasnic neamul meu”, “Sunt munti si paduri”, “Bucovina, inima mea” si nu numai. De pe EP-ul “Duh” au fost cantate piesele cele mai bine stiute de public: “Duh”, “Mestecanis” si “Straja”, cea din urma reprezentand un omagiu intamplarilor neplacute ce au avut loc in Bucovina in secolul XX.

Cover

Apoi noutatile. Albumul “Sub stele” a fost cantat in intregime. Tracklist-ul albumului “Sub Stele” este urmatorul:
1. Spune tu, vant
2. Sub piatra doamnei
3. Soim in vazduh
4. Zi dupa zi, noapte de noapte
5. Luna peste varfuri
6. Raul vremii
7. Day follows day, night follows night (varianta in engleza a piesei cu numarul 4)

Frumos a fost la bis. Dupa ce publicul a tipat vreo cinci minute “Bis! Bis!” si “Bucovina! Bucovina!”, trupa s-a intors si au recantat cateva melodii. Prima piesa din bis a fost iar “Spune tu, vant”. Ar fi fost frumos ca setlist-ul sa fie parcurs din nou, in intregime dar nu a fost asa. Au recantat “Mestecanis”, “Straja”, “Luna peste varfuri”. Ultima piesa a fost o surpriza, un cover dupa “Trollhammeran” de la Finntroll, trupa de folk metal din Finlanda.

Concertul a fost unul foarte frumos, plin de atmosfera, bine venit la inceputul vacantei, momentul numai bun sa uiti de toate grijile de la scoala. La anul baietii vor reveni cu un nou album, la care deja se lucreaza.

778763_228354490667946_738246491_o

 

Articol scris de Alin Avasilcai.

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply