Creatorul de creioane

p_and_p2

Având în vedere că în România se folosesc cel putin 486000 de tone de hârtie anual, adică aproximativ 27 de kg pe cap de locuitor, cred de cuviință că ar trebui găsite cât mai multe soluții pentru economisirea și reciclarea hârtiei.

Din fericire, trei chinezi au venit cu o idee inovatoare menită să creeze creioane.  Acest proiect se numește P&P Office Waste Paper Processor. Acesta transformă hârtia pentru reciclat în creioane, prin intermediul unei mașinării de mărimea unei imprimante. Cei trei inventatori au ajuns cu acest proiect în finala Lite-on Awards din 2010,  o competiție a cărei scop este de a stimula inovația.

Mașinăria funcțonează simplu: introduci hârtie de reciclat într-un slot, foile respective intră în aparat, fiind rulate și presate. După aceea este introdusă o bucată de plumb, dar nu înainte de a fi adăugat puțin lipici, și gata: creionul iese printr-o gaură. Nu se știe de câte foi este nevoie pentru a forma un creion, dar la câtă hârtie este risipită, cred că ies destule creioane într-o lună.

Însă cea mai mare problemă a acestui proiect este, într-adevăr, câte creioane se mai folosesc la birou în ziua de azi? Majoritatea oamenilor au înlocuit creioanele cu tablete și laptop-uri, drept urmare nu prea are rost folosirea acestui aparat. De asemenea, va trebui achiziționată o cantitate medie de lipici si plumb pentru a crea creioanele. Din păcate, acest gadget nu va apărea pe niciun birou, datorită dezavantajelor.

Mai multe imagini:

 

TH.

 

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply