Frumosii si bestiile, Focsani 2014

10748698_733726753373341_1727904829_n

”Prea urâți sa fiți frumoși,
Prea blânzi sa fiți fioroși,
Nu-ndoiți nici trestia,
Asta-i toata chestia.

Noi v-am primit bucuroși
Câți ați fi, câți curioși
Nici prea bestii,nici frumoși
Noi vom fi victorioși!” (Directorul Colegiului Național „Unirea”, Focșani)

Miercuri dimineață, 5 autocare cu vrănceni au plecat dinspre Bacău spre Focșani pentru a relua, după un an de pauză „nemeritată” (cum a spus și directorul CNU), vestitul eveniment „Unirea cu Vrănceanu”. Dacă ești boboc și nu știi despre acest eveniment, el constituie dintr-un șir de meciuri amicale de fotbal între profesori ai liceelror, fotbal între elevi ai liceelor, baschet, handball etc.
Răspunsul Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu” (prin intermediul prof. dr. Adrian Jicu) a fost următorul:

„Câtă vreme recunoașteți
Că doriti a vă-ndrepta,
Prin a găzdui, dragi oaspeți,
Noi pe loc vom rezolva.

Vă lăsăm ca să fiți bestii,
Să strigați în tot Focșaniul
C-ați făcut atâtea chestii
Cu frumoșii din Vrănceanu.

Nici acum și nici la anul,
Să n-aveți vreo îndoială
Că echipa din Vrănceanu
Este cea mai bestială!”

În deschiderea concursului elevi ai ambelor licee au prezentat numere artistice. Tonul l-a dat „Unirea” cu Mădălina Bostan la pian, Livia și Sara în duet cu un cover la „All of me” al lui John Legend, un cup song cu peste 20 de pahare (și „păhăriști”), 5 numere de dans sportiv, urmând o fată care a încântat sala cu beatbox și un băiat cu dans dubstep, încheind cu un vals la care au participat 5 perechi. Apoi, au urmat vrăncenii cu Alin Diaconu și Dana Diaconu care au explodat de energie în dans, Adina Grecu și Miruna Cojocaru cu un duet (voce+chitare), Bogdan Chiriță, Raluca Mocanu, Răzvan Păduraru și Bianca Ciuche ce au combinat caracterul tradițional al portului popular cu dansuri moderne. Apoi, Georgiana Olteanu ne-a mai încântat cu o melodie înainte ca trupa „Unknown Crew” să spargă gheața, în aceeași îmbinare de costume tradiționale și dans modern. Au încheiat momentul Aura Șova și Paula Florescu cu muzică populară, cea din urmă ațâțând oameni la o Horă ca în Moldova.

Primul meci din concurs a fost de fotbal între profesori, un meci strâns, care s-a finalizat cu scorul de 3-2 pentru CNU. În schimb, ne-am luat revanșa cu 4-1 la fotbal între elevi. La baschet, în schimb, CNU ne-a luat-o înainte cu 38-19, înfrângere ce a fost compensată cu victorie de 17-9 la handball pentru vrănceni. Meciul decisiv a fost cel de volei, victoria fiind de partea nostră din nou și în urma căreia CNGV a fost declarat colegiul câștigător al întregului eveniment.

Spre finalul zilei, au ajuns și vrănceanii acasă, obosiți, hămesiți, dar victorioși.

Articol de Laura Burbulea si Aiysha Parviez.

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply