Socializarea – dificilă datorită timidității și nu numai

images

În zilele noastre, oamenii devin din ce în ce mai sfioși. Datorită prejudecăților și a timidității, lumea nu mai comunică ca odinioară. Frica de a fi judecat și lipsa de încredere în sine își fac apariția de la om la om.

Însă sunt și oameni care sunt foarte sociabili și le face plăcere să cunoască persoane noi. Ba chiar mai mult, sunt oameni care vor să facă socializarea (și nu mă refer la cea de pe făizbuc, e prea falsă) să prindă puteri și să distrugă această barieră a timidității. Iar cea mai bună soluție este lucrul în echipă.

Așa că unii oameni au venit cu idei, care au fost puse, din fericire, în aplicare.

De exemplu, cei de la Duracell, cu ocazia sosirii anotimpului rece, au creat o stație de autobuz  în Canada, unde este destul de frig iarna, care emite căldură. Dar pentru a funcționa, trebuie ca oamenii din stație să coopereze, fiind necesar contactul fizic :) . Filmulețul poate fi vizualizat aici : https://www.facebook.com/video.php?v=798249726871311&set=vb.496699903692963&type=2&theater

Și cei de la National Geographic au venit cu o soluție. Aceștia difuzează o emisiune numită Controlul Maselor, în fiecare luni ,la ora 21:00, având ca scop îndreptarea pe cât posibil a unor obiceiuri proaste, cum ar fi aruncarea gunoaielor pe unde îți vine, traversarea iregulamentară, furtul ș.a.m.d. Într-un episod au încercat să mai reducă numărul de traversări iregulamentare, deoarece le pune viața în pericol oamenilor.

Aceștia le-au implementat unor semafoare un dispozitiv, care de fapt este un joc, care are scopul de a ține oamenii ocupați până se face verde . Cei de pe partea stângă și cei de pe partea dreaptă concurează, atrăgând și atenția pietonilor din apropiere, drept urmare oamenii nu mai sunt tentați să treacă strada pe roșu.

Ideea este foarte bună, deoarece participanții se întâlnesc când traversează, își zâmbesc și toate cele. (Până s-or oftica unii ca au pierdut, după aceea lucrurile devin mai interesante puțin)

 

TH.

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply