ȘTIINȚA + TEHNOLOGIE = VIITOR

img_1107

În 2016, la cea de-a treia ediție a competiției, organizațiile non-profit și grupurile de inițiativă din comunitate înscriu la Semimarathon proiecte pentru Educație. Ele vor să reaprindă pasiunea pentru știință și tehnologie. Pentru că ȘTIINȚA + TEHNOLOGIE = VIITOR.
Prin participare ta la Semimarathon, susții finanțarea acestor proiecte, care își propun o abordare inovativă în predarea științelor exacte și dezvoltarea abilităților practice ale elevilor.

Colegiul nostru a fost selectat pentru finantare in cadrul f stiintescu. Foecare proiect ales in fond trebuie sa facă rost de partea lor de cofinantare, pentru care proiectul nostru a fost inscris in semimarathon, care este o platforma de strangere de fonduri. Oamenii care au alergat pentru noi au generat donatii care adunate impreuna alcatuiesc acea parte financiara de care avem nevoie pentru a putea primi suma din fond si pentru a putea exista acel club al stiintelor

Cercul științelor este gândit ca un cerc săptămânal de matematică aplicată în fizică, chimie,biologie. În cadrul întâlnirilor, elevi coordonați de profesori vor construi materiale didactice care să ilustreze practic teoreme din matematică, vor face experimente interdisciplinare care să ilustreze unele rezultate din fizică, chimie și biologie. O activitate de promovare a vocaţiilor ştiinţifice pentru elevii de liceu, este ”SPA…la tine acasă”. În vederea obținerii produselor SPA, grupurile de elevi vor efectua experimental operații fizice precum: mojararea, dizolvarea, cristalizarea/ recristalizarea, filtrarea, distilarea, extracția și își vor fixa astfel noțiunile teoretice întâlnite în studiul chimiei anorganice și organice.

Toate activitățile experimentale sunt corelate cu obiectivele curriculum-ului naţional. Activitatea va avea și un aspect ecologic, prin hârtia handmade care se va obține din hârtia colectată de fiecare clasă din școală, în cadrul experimentelor de chimie. În cadrul Cercului științelor se propune crearea, împreună cu elevii, de material didactice, precum și conceperea unor experimente care să ilustreze practic teoreme, ca și activități care îmbină în practică cunoștințe și abilități dobândite la discipline diferite. Interdisciplinaritatea este viitorul învățămânuluit!

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply