“Harry Potter și copilul blestemat”-Recenzie

Cu toții știm seria de cărți a scriitoarei J.K. Rowling,care urmărește evoluția spectaculoasă a tânărului vrăjitor Harry Potter.Acesta nu doar că luptă împotriva răului dar în același timp învață să facă față responsabilităților,pierderilor și dezamăgirilor,construindu-și singur soarta și reușind astfel sa devină un erou în adevăratul sens al cuvântului.

În ultimul volum aparut,“Harry Potter și copilul blestemat“,acțiunea este plasată 19 ani mai târziu,unde Harry este un adult angajat al Ministerului Magiei,dar cel mai important este tată.Fiul său adolescent,Albus întâmpină dificultăți în fața presiunilor care vin odată cu a avea un tată faimos.Dacă restul cărților din această serie se concentrează pe definirea și șlefuirea lui Harry Potter ca personaj,”Harry Potter și copilul blestemat“ urmărește mai degrabă călatoriile și provocările prin care Albus trece în timp ce se maturizează,și rolul pe care el și cel mai bun prieten al lui,Scorpius (fiul lui Draco Malfoy) îl au în salvarea lumii.Lume care poate fi amenințată chiar de întoarcerea lui Voldenmort.

Scrisă de dramaturgul Jack Thorne (și bazată pe povestea originala scrisă de J.k. Rowling,Jack Thorne și de drectorul John Tiffany),această versiune a cărții este scenariul piesei de teatru.Chiar și așa,depășește așteptările dovedindu-se aproape imposibil de lăsat din mână până ce nu ai terminat-o.

 

Articol realizat de Georgiana Boghiu

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply