Un festival cât o vacanţă!

O experiență cu totul inedită de care am avut parte pe parcursul anului 2016 a fost participarea la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri: Summerwell. Senzații, culori, muzică bună, zâmbete, distracție sunt puține lucruri care mi-au pătruns în suflet și au lăsat o amintire frumoasa.
Festivalul s-a desfășurat in perioada 13-14 august în Domeniul Știrbey Buftea. Deși a durat doar doua zile, pot spune cu toată sinceritatea ca au fost doua zile intense.
Prima trupă care a deschis apetitul pentru distracție a fost Sundara Karma. Aparent considerată necunoscută, Sundara a reușit sa creeze atmosferă prin interpretarea live și a trezit spiritul de dans. După o pauză bine meritată, pe scenă a pășit cu elegantă nimeni altul decât BØRNS, un cântăreț cu totul și cu totul special. Momentul său a fost plin de emoție, sau cum am ar spune el “plin de dopamină” și ne-a propulsat într-o atmosfera joviala și amuzantă.
Odată cu instaurarea serii Crystal Fighters au adus distracția și explozia de culori specifice unui festival. Cea mai râvnită și așteptată trupa şi-a facut aparția pe scena în jurul orei 22:00, după multe rugăminți și freamăte. The Neighborhood au întrecut așteptările audienţei, cântând unele dintre cele mai cunoscute melodii (Sweather Weather, Afraid), dar și cele de pe albumul lor nou. Cât ai clipi solistul (Jesse) a încins atmosfera, iar după un minut de răgaz a părăsit scena în ciuda rugăminților ce nu mai conteneau.
Prima seară a fost încheiată de minunata trupa Hurts, care era la a doua vizita pe meleagurile noastre. Atmosfera a fost de-a dreptul unică, mii de glasuri cântând odată cu trupa, iar rugămințile au fost ascultate(măcar acum!), trupa intorcandu-se și interpretând o ultima melodie.
A doua zi a început pe ritmurile trupei Hælos, continuând totodată cu trupa Blossoms. Blossoms au empatizat cu publicul, rugandu-i sa sară pe bătăile refenului la numerotarea inversă și au dedicat o melodie chiar unui membru spectator. Milky Chance a adus cu sine o stare de bine, impresionând prin vocea solistului și dibacitatea unuia dintre membrii. Cu siguranță unul dintre cele mai bune momente din punctul meu de vedere a fost cel al trupei Years & Years. Senzația percepută a fost cu totul magică, iar solistul (Olly) a emanat o stare de bucurie și distracție maximă. Ce mi-a plăcut cel mai mult la momentul lor a fost faptul ca aproape tot publicul intona melodiile cap-coada, iar Olly purta pe cap un clop (pălarie în stil Maramureșean).
Festivalul s-a încheiat in mare stil, muzica celor de la The Chemical Brothers făcându-te sa te misti pe ritm, iar proiecțiile au fost cu totul de neuitat.
Per total, Summerwell a însemnat pentru mine mai mult decât un festival, a însemnat o experiență inedită, în care am avut parte de distracție, muzica buna, întâlnirea cu trupe străine și totodată amintiri pe care le voi păstra toată viața. Recomand tuturor sa aibe măcar odată parte de ceva asemenator în viață.

Articol realizat de Damian Denisa

FacebookTumblr

You may also like...

Leave a Reply